Home

Resepi Teh Tarik Kaw Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh Tarik Kaw di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Tarik Kaw yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh Tarik Kaw - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Teh Tarik Kaw

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Tarik Kaw ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - uncang teh.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia 1/2 tin - susu pekat(lebihkn bila suka manis).
  4. Sedia 1/2 tin - air.
  5. Sedia 1 - sk garam.

3 Step by Step Teh Tarik Kaw

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Tarik Kaw pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan periuk..masukkan air..masuk uncang teh. Biar menggelegak & warna teh jadi gelap.. Baru masukkan susu cair..susu pekat & garam secubit..
  2. Masak hingga mendidih.
  3. Kacau laju dan tarik menggunakan 1 cwn lgi yg lebih besar, 2, 3 kali tarik..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Tarik Kaw ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!