Home

Resepi Cha Bang Ang Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cha Bang Ang di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cha Bang Ang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cha Bang Ang - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Cha Bang Ang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cha Bang Ang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - tiub cincau (dipotong dadu kecil).
  2. Sedia 1 - sudu Chia Seed (resipi asal guna selasih🤭).
  3. Sedia 2 - sudu gula perang.
  4. Sedia 1 cawan - susu sejat / susu full cream.
  5. Sedia 1/2 cawan - susu cair.
  6. Sedia 3 cawan - Ais kiub.
  7. Sedia Sedikit - air.

3 Step by Step Cha Bang Ang

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cha Bang Ang pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Gula perang dimasak dengan air sehingga Sedikit hangit..
  2. Masukkan susu sejat, susu pekat, cincau, chia seed, Ais dan gula perang yang ke dalam mangkuk. Kacau sebati. Sedia untuk dihidangkan..
  3. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cha Bang Ang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!