Home

Resepi Oden Viral Sedap 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Oden Viral di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Oden Viral yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Oden Viral - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Oden Viral

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Oden Viral ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 2 - paket rempah oden cekyana.
 2. Sedia 2 liter - air.
 3. Sedia 1 - paket sosej.
 4. Sedia 1 - paket filament stick.
 5. Sedia 1 - paket seafood tofu.
 6. Sedia 1 - paket cheesy fish curd.
 7. Sedia 1 - paket bebola udang.
 8. Sedia 1 - bungkus mee segera.
 9. Sedia 10-20 batang - lidi(takde pun takpe).

3 Cara Penyediaan Oden Viral

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Oden Viral pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Sediakan bahan². Cucukkan dengan lidi (lagi bagus kalau cucuk satu²) didihkan air didalam rice cooker, kemudian masukkan rempah oden. Biarkan seketika..
 2. Rasa kuah oden (nak kaw, kurgkn air, nak cair² lebihkn air) Kemudian masukkan bahan² Yang telah dicucuk tadi kedalam periuk. Dan biarkan seketika. (Mee segera rendam sekejap jee) Dan siap untuk dimakan !.
 3. Nak sng, potong siap² kemudian masukkan kedalam rice cooker. Dan terus makan huhu.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Oden Viral ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!