Home

Cara Memasak Oden Tomyam Viral Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Oden Tomyam Viral di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Oden Tomyam Viral yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Bagi peminat oden, anda kini berpeluang untuk menikmati oden yang sedap dengan cita rasa masyarakat Ini kerana rasanya yang unik apabila kuah asam pedas dan tomyam digabungkan. This stall in PJ sells Family Mart-style oden 🍢🍢 in a fusion of Tomyam and Asam Pedas gravy. Resepi Oden Viral Ala Family Mart, Buat Sendiri Je Memang Mudah!

Oden Tomyam Viral - resepipouler.com COM - Viral sebuah video seorang wanita tengah menyeka tubuh dengan handuk di. Hari tu baru je try makan Oden dekat Family Mart. Satu peket pes tomyam Satu peket pes asam pedas Sedikit air limau Air secukupnya Fishball steamboat mix (ada jual di giant, dalam pek tu ada macam-macam jenis bebola).

20 Ingredients of Resepi Oden Tomyam Viral

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Oden Tomyam Viral ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 20 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan kisar*.
  2. Sedia 1/2 - bawang besar*.
  3. Sedia 3 - bawang putih*.
  4. Sedia - Sepotong lengkuas*.
  5. Sedia 1 - serai*.
  6. Sedia 3 daun - limau purut.
  7. Sedia 1/2 - periuk air.
  8. Sedia - Perencah tomyam.
  9. Sedia - Perencah asam pedas.
  10. Sedia 1 - kiub pati tomyam.
  11. Sedia 1 - sdb cili kisar (jika suka pedas).
  12. Sedia 1 - sdt serbuk lada putih.
  13. Sedia 1 - sdt garam.
  14. Sedia 3 - sdb gula.
  15. Sedia - Bahan oden.
  16. Sedia 1 - paket bebola ikan.
  17. Sedia 10 - + udang.
  18. Sedia - Daging ayam/lembu potong nipis.
  19. Sedia 1 - paket tauhu kering.
  20. Sedia 1 - paket isi ketam.

Cara menghasilkan oden FamilyMart homemade menggunakan dua pes murah saja. Asal nak beli oden mesti kena beratur panjang. Itu memang senario dia kalau masuk Family Mart. Mesti ramai yang suka menu popular oden dia orang.

3 Cara - Cara Oden Tomyam Viral

Dah ada 20 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Oden Tomyam Viral pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Siapkan bahan..
  2. Bahan oden dipotong dan dicucukkan gunakan lidi..
  3. Tuang air ke dalam periuk. Masukkan rempah yang dikisar dan semua bahan. Biarkan mendidih betul-betul. Lepas itu masukkan semua bahan oden dan biarkan mendidih lagi. Rasa garam dan tambah air jika terlalu pekat. Setelah masak semua bahan. Boleh dihidangkan. Selamat Mencuba.!.

Beli pes tomyam untuk buat tomyam semuanya boleh tapi jangan menharapkan pes tomyam je ye. Haa tengok apa yang buat ramai orang tertarik dengan resipi ni. Tomyam sudah semestinya merupakan juadah dari negara Thailand yang popular di negara kita. Boleh dimakan dan digandingkan bersama nasi tidak kira waktu. Content source: National Center for Immunization and Respiratory Diseases (NCIRD), Division of Viral Diseases.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Oden Tomyam Viral ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!