Home

Resepi 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 cawan - nasi sejuk.
  2. Sedia 1 cawan - gula pasir.
  3. Sedia 2 cawan - tepung beras.
  4. Sedia 2 cawan - tepung gandum.
  5. Sedia 2 cawan - air.
  6. Sedia 2 - sudu yis.

2 Cara - Cara 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Caranya : 1. Blend nasi sejuk bersama air. 2. Masukkan gula dan yis. Blend lagi sehingga sebati. 3. Masukkan tepung. Jika adunan terlalu pekat boleh tambah air lebih sedikit demi sedikit hingga dapat kepekatan yang disukai..
  2. 4. Perap adunan 1 jam. Panaskan pengukus dan kukus dahulu acuan. Bila sudah panas boleh tuang adunan ke dalam acuan. Kukus selama 20 minit. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi 𝗔𝗣𝗔𝗠 𝗡𝗔𝗦𝗜 oleh Fizan Wan Pani ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!