Home

Cara Memasak Mango Lassi Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Mango Lassi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Mango Lassi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Mango Lassi - resepipouler.com

7 Bahan - Bahan Resepi Mango Lassi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mango Lassi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - buah manga masak.
  2. Sedia 5 - sudu besar yogurt.
  3. Sedia 2 - sudu besar gula melaka atau kabung.
  4. Sedia 200 ml - air mineral.
  5. Sedia 2 - sudu besar pes mango sunquik.
  6. Sedia - garam secubit.
  7. Sedia - ice ketul secukupnya.

2 Cara Membuat Mango Lassi

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Mango Lassi pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Basuh magga bersih dan belah 2,sediakan bahan2..
  2. Campurkan semua bahan kedalam blender kecuali ice batu.Blender sampai hancur dan sebati,kacau rata sedia dihidangkan dengan ice..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Mango Lassi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!