Home

Cara Memasak Milky Strawberry Agar-Agar Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Milky Strawberry Agar-Agar di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Milky Strawberry Agar-Agar yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Milky Strawberry Agar-Agar - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Milky Strawberry Agar-Agar

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Milky Strawberry Agar-Agar ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 200 g - Agar-Agar.
  2. Sedia 250 ml - Susu berperisa Strawberry.
  3. Sedia 1 1/2 - Sudu Besar Gula.
  4. Sedia 250 ml - Air.

4 Cara Memasak Milky Strawberry Agar-Agar

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Milky Strawberry Agar-Agar pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Didihkan air. Kemudian Masukkan agar-agar Dan Gula.
  2. Setelah semua telah mendidih, masukkan susu berperisa Strawberry.
  3. Biarkan sedikit sejuk. Kemudian Masukkan bancuhan tadi kedalam bekas. Sejukkan Dan Masukkan ke dalam peti ais Selama 3-4 jam.
  4. Sedia dihidang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Milky Strawberry Agar-Agar ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!