Home

Cara Membuat Air Fanta Biru Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Fanta Biru di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Fanta Biru yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Fanta Biru - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Air Fanta Biru

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Fanta Biru ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1.5 - kilo gula pasir.
  2. Sedia 1/2 botol - pati sunquick.
  3. Sedia 1/4 botol - pewarna hijau epal starbrand(saya tukar biru).
  4. Sedia 1/4 botol - esen pisang starbrand.
  5. Sedia 1000 ml - air.

3 Cara Membuat Air Fanta Biru

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Fanta Biru pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Letak air dan gula ke dlm periuk dan masak hingga mendidih..
  2. Masukkan pati sunquick dan pewarna hijau.Mesti guna starbrand je tau klu brand lain x jadi😁.Masak hingga mendidih kemudian letakkn esen pisang.Tutup api.
  3. Masukkan ketulan air batu di dlm gelas.Tuangkan pati fanta hijau dan letakkn sedikit air.Dah Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Fanta Biru ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!