Home

Cara Memasak Strawberry Punch Sunquick Select Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Strawberry Punch Sunquick Select di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Strawberry Punch Sunquick Select yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Strawberry Punch Sunquick Select - resepipouler.com

10 Ingredients of Resepi Strawberry Punch Sunquick Select

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Strawberry Punch Sunquick Select ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 cawan - strawberi beku.
 2. Sedia 300 ml - air mineral.
 3. Sedia 1 - tangkai daun pudina.
 4. Sedia - Bahan B:.
 5. Sedia 200 ml - air.
 6. Sedia 4 sudu makan - gula perang atau ikut citarasa.
 7. Sedia 100 ml - Sunquick Select Jambu Merah dan Strawberi.
 8. Sedia - Bahan Hiasan:.
 9. Sedia - Strawberi segar secukupnya.
 10. Sedia Daun - thyme segar.

5 Cara Penyediaan Strawberry Punch Sunquick Select

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Strawberry Punch Sunquick Select pula. Simple saja cuma 5 langkah.

 1. Sediakan bahan-bahan seperti berikut..
 2. Didihkan bahan B sehingga gula larut dan sebati. Sejukkan seketika dan tuang ke dalam acuan kiub ais. Bekukan semalaman..
 3. Kisar strawberi beku dan air mineral sehingga sebati. Tuang ke dalam jag..
 4. Kemudian masukkan kiub ais Sunquick Select dan dikacau sebati. Tambahkan sedikit pati Sunquick Select Jambu Merah dan Strawberi jika mahu rasa lebih pekat..
 5. Akhir sekali masukkan daun pudina dan hiaskan dengan strawberi segar dan daun thyme (jika suka). Sedia untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Strawberry Punch Sunquick Select ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!