Home

Resepi Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1/4 cawan - Beras.
 2. Sedia 2 1/2 cawan - Air.
 3. Sedia 1 - sudu besar Chicken Stock.
 4. Sedia - Topping.
 5. Sedia - Serunding.
 6. Sedia - Telur Anak Dino.
 7. Sedia - Pickled Lettuce.

4 Step by Step Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Basuh beras.
 2. Masukkan air dan chicken stok dan gaul rata.
 3. On rice cooker dan biarkan masak.
 4. Tabur topping dan hidang!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bubur Nasi Telur Baby Dino & Serunding Merdeka ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!