Home

Resepi Aiskrim laici Sedap 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim laici di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Aiskrim Malaysia, Sebut sahaja aiskrim pasti ramai terbayang kesedapannya, manis lemak berkrim disukai ramai. Mana tak nya dengan pelbagai pilihan rasa pasti memenuhi selera ramai. Aiskrim yang menggunakan buah-buahan segar cukup enak dimakan ketika cuaca panas.

Aiskrim laici - resepipouler.com Koleksi resepi kesemua aiskrim yang sedap ini dikumpul untuk panduan anda! Tutorial buat aiskrim asam ko (aiskrim asam masin) yang mudah, gebu dan sedap. Maklumat lengkap ebook Aiskrim Cup Tanpa Mesin, anda boleh tgk di sini: https.

6 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 tin - pati laici.
  2. Sedia 5 - sd gula.
  3. Sedia 500 ml - air.
  4. Sedia 4 - sd tepung jagung.
  5. Sedia - Secubit garam.
  6. Sedia 1 tin - syrup laici.

Kalau kitorang release aiskrim flavour brown sugar boba milk tea korang setuju tak? Berita baik untuk student uitm shah alam & puncak alam, Aiskrim Ali dah restock! Pengalaman Jual Aiskrim, Untungnya Besar, Cara nak mula bisnes jual aiskrim. Aiskrim adalah sejenis makanan beku dibuat dari hasil tenusu seperti krim (atau sejenisnya), digabungkan dengan perasa dan pemanis.

6 Cara Memasak Aiskrim laici

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim laici pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Masuk semua bahan kecuali syrup laici ke dalam periuk..
  2. Panaskan bahan tadi. Kacau sebati. Tidak perlu sampai mendidih..
  3. Tutup api. Ketepikan. Tunggu hingga sejuk ke suhu bilik..
  4. Blend syrup laici secara kasar..
  5. Masukkan syrup laici ke dalam plastik aiskrim. Kemudian, isi bahan tadi. Ikat kemas. Masukkan ke dalam freezer untuk di sejukbeku..
  6. Siap untuk dimakan..

Campuran ini didinginkan dengan mengacau sambil dikurangkan suhunya untuk mencegah pembentukan kristal ais besar. "Budak-budak ni pantang betul jumpa aiskrim. Sekali beli, kejap je dah habis. Kalau boleh buat sendiri bagus ni…". Bila tiba musim cuti sekolah, mak-mak mesti makin sibuk di rumah. Ikuti resepi Puding Mangga Sago Panda, Mousse Laici dan Rasberi dan Aiskrim Coklat bersama Sos Karamel Pisang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!