Home

Resepi Bubur Nasi Express Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Bubur Nasi Express di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bubur Nasi Express yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bubur Nasi Express - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Bubur Nasi Express

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bubur Nasi Express ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - beras.
  2. Sedia 1 - kiub pati ayam.
  3. Sedia 5 cawan - air.
  4. Sedia 1 - peket sambal hijau.
  5. Sedia 1 - sdk garam.

2 Cara - Cara Bubur Nasi Express

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bubur Nasi Express pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan.
  2. 1 cawan beras basuh dan masukkan ke dalam periuk dgn 5 cawan air, masukkan garam dan kiub pati ayam, untuk periuk tekanan tekan set untuk bubur..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bubur Nasi Express ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!