Home

Resepi Bubur Nasi Knorr Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Bubur Nasi Knorr di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bubur Nasi Knorr yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bubur Nasi Knorr - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Bubur Nasi Knorr

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bubur Nasi Knorr ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - pek bubur nasi Knorr perisa ayam dan cendawan.
  2. Sedia 250 ml - air panas.
  3. Sedia 1 - biji telur separuh masak.
  4. Sedia 2 - sudu besar serunding daging.
  5. Sedia 1 sudu teh - serbuk lada putih.

4 Cara - Cara Bubur Nasi Knorr

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bubur Nasi Knorr pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Tuangkan bubur nasi ke dalam mangkuk. Tambahkan 250ml air panas..
  2. Kacau perlahan selama 2 minit..
  3. Tambahkan perasa yang disediakan dan kacau sebati..
  4. Masukkan bubur ke dalam mangkuk dan letakkan serunding. Pecahkan telur separuh masak dan letakkan di dalam mangkuk bubur tadi. Tabur kan serbuk lada putih. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bubur Nasi Knorr ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!