Home

Cara Memasak Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 250 ml - /1 kotak air susu soya.
  2. Sedia 1 - sb serbuk agar-agar.
  3. Sedia 1/2 - sk pewarna merah.
  4. Sedia 1/4 - cwn cincau.

3 Instructions Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Satukan susu soya, serbuk agar-agar dan pewarna merah. Kacau sebati.
  2. Panaskan campuran susu soya tadi sehingga mendidih. Masukjan agar-agar ke dalam bekas dan masukkan cincau.
  3. Simpan agar-agar dalam peti ais sekurang-kurangnya 2 jam. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-agar Cincau Bandung Soya Kurang Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!