Home

Resepi Ayam masak merah jekfer lailer Enak 12 Bahan

Delicious, fresh and tasty.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam masak merah jekfer lailer di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam masak merah jekfer lailer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Make yourself this highly addictive Ayam Masak Merah! Chicken cooked in a rich, spicy tomato sauce with a concoction of spices and herbs, it's a no-brainer this is an all-time national favourite dish. Before you proceed, make sure to you bookmark and print out this ayam masak merah recipe because people will be asking you for it.

Ayam masak merah jekfer lailer - resepipouler.com Yelah Jekfer mana pernah masak memasak ne, Percubaan pertama Jekfer berjaya sbb Lailer suka sngt. Ta baby boooo, Tq baby boooo. Resipi sedap dan mudah untuk Rendang ayam kampung dara.

12 Bahan - Bahan Resepi Ayam masak merah jekfer lailer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam masak merah jekfer lailer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - ekor ayam potong 12.
  2. Sedia 3 - biji bawang besar.
  3. Sedia 4 ulas - bawang putih.
  4. Sedia 2 - inci halia.
  5. Sedia 5 - senduk cili kisar.
  6. Sedia 3 - sdb gula.
  7. Sedia 2 - sdb garam.
  8. Sedia 1/2 - sdk puri asam jawa.
  9. Sedia 2 batang - kayu manis.
  10. Sedia 3 - kuntum bunga lawang.
  11. Sedia 2 - sdk serbuk kunyit.
  12. Sedia - Minyak untuk menggoreng.

Ole kerana Lailer telah berjaya memasak hidangan ayam masak merah.maka mummy dan daddy teringin nak makan rendang ayam pula. Yummy di kerah untuk menangkap ayam belaan mereka. Yummy yang menurut perintah terus melaksanakan arahan. Resipi sedap dan mudah untuk Ikan Masak Asam Tauchu (Jekfer VS Lailer Cook - Off) πŸŒΆπŸ›.

0 Step by Step Ayam masak merah jekfer lailer

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam masak merah jekfer lailer pula. Simple saja cuma 0 langkah.

Sungguh pertama kali masak ikan masak asam, selalu mak mak kita masak ikan masak tauchu gaya dia lebih kurang masak asam nilah, cuma tak letak asam jawa, tu jee. Paduan rasa masham masham dia memang kena lah tu. Sweet sour chicken ni memang my favourite dish bila dah bosan dengan ayam goreng, ayam kicap and segala jenis ayam. So, my dad akan masak sweet sour chicken ni sebab senang dan yang paling penting sedap. Makan dengan nasi putih je pun dah onz!

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam masak merah jekfer lailer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!