Home

Resepi Aiskrim Pop Merdeka 2020 Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim Pop Merdeka 2020 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Pop Merdeka 2020 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Pop Merdeka 2020 - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim Pop Merdeka 2020

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Pop Merdeka 2020 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 kotak - susu segar full cream.
  2. Sedia 1 sudu teh - sirap ros.
  3. Sedia 1 sudu teh - sirap jagung.
  4. Sedia 1 titik - pewarna biru.

4 Cara Memasak Aiskrim Pop Merdeka 2020

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Pop Merdeka 2020 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Masukkan 1 cawan susu dalam 3 cawan berasingan.
  2. 1 cawan letak sirap ros merah mu bara semangat waja, 1 cawan seterusnya letak perisa jagung kuning berdaulat payung negara, dan cawan terakhir letak pewarna biru perpaduan kami semua. Selebihnya biarkan warna asli putih mu bersih budi pekerti..
  3. Tuang dalam mold aiskrin pop..
  4. Bekukan dalam freezer selama 2-3 jam..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Pop Merdeka 2020 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!