Home

Resepi Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Salad dengan cip kentang, jagung dan lobak merah Korea. Keluarkan kulit dari ayam, keluarkan tulang. Potong daging dan cendawan kepada kepingan kecil.

Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 - resepipouler.com Permukaan roti biasanya disapu dengan sedikit mayonis, mentega. Resepi salad kentang ini merupakan kiriman pembaca blog ini iaitu Kak Raja. Semasa saya bekerja di bahagian cold kitchen dulu, memang selalu Resepi Western Salad Kentang.

7 Bahan - Bahan Resepi Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 - biji kentang.
  2. Sedia 3 - ketul ayam.
  3. Sedia 3 - sudu mayonis.
  4. Sedia 1 - sudu kecil curry Mayo.
  5. Sedia 1 - sudu kecil garam.
  6. Sedia 1 - sudu kecil cuka teen.
  7. Sedia Sedikit - serbuk lada hitam.

Cara buat mayonis sendiri sebenarnya sangat mudah, selain menjimatkan kos tidak perlu lagi membeli di kedai, kebersihan mayonis lebih terjamin kerana buatan sendiri. Salad Kentang sememangnya hidangan sampingan kegeraman orang ramai. Manakan tidak, resepi ini sangat mudah untuk disediakan kerana anda hanya perlu merebus kentang, potong dadu semua bahan-bahan dan gaulkan sahaja! Ditambah pula dengan sos mayonis dan sayur-sayuran crunchy.

4 Cara - Cara Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bakarkan kentang dalam air fryer @ rebus. Buangkan kulit dan potongkan dadu. Masukkan dalam mangkuk..
  2. Bakarkan ayam dalam air fryer @ rebus. Potong dadu ayam lalu masukkan dalam mangkuk kentang. Taburkan garam..
  3. Masukkan mayonis, curry mayo, serbuk lada hitam..
  4. Masukkan pula cuka teen. Lalu gaul rata dan siap untuk dihidangkan..

Berbeza daripada salad kentang yang biasa, resepi salad ini tidak mempunyai mayonis yang akan menambah lemak dibadan anda. Kemudian tambah kentang, kerepek kentang, daun pasli dan kucai. Selepas itu, gaulkan bahan-bahan tersebut dengan ¼ sudu kecil minyak dan nikmatinya. Potong kentang menjadi bentuk dadu, dan kukus hingga matang. b. Cara-cara: Gaulkan ayam bersama bawang putih, garam, serbuk lada hitam dan lada sulah.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Salad kentang ayam mayonis    #maratonraya #kentang           #minggu1 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!