Home

Cara Memasak Onion Spring Prattha Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Onion Spring Prattha di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Onion Spring Prattha yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Onion Spring Prattha - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Onion Spring Prattha

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Onion Spring Prattha ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - paratha dari tisha.
  2. Sedia Sedikit - daun bawang.
  3. Sedia Sedikit - cheese.
  4. Sedia Sedikit - butter utk sapuan.

4 Cara - Cara Onion Spring Prattha

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Onion Spring Prattha pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sekeping paratha di leperkan menggunakan roll. Sapu sedikit dengan butter..
  2. Taburkan dengan daun bawang dan cheese.
  3. Tutup sekeping lagi parattha di atasnya. Tekan sedikit di bahagian tepi..
  4. Potong ikut saiz pilihan dan bakar menggunakan air fryer selama 10minit pada suhu 180 darjah. Siap di hidang. Ia rangup mcm pastri 😋😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Onion Spring Prattha ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!