Home

Resepi Aiskrim Mangga Lemak Manis Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim Mangga Lemak Manis di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Mangga Lemak Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Mangga Lemak Manis - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Aiskrim Mangga Lemak Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Mangga Lemak Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 1/2 - biji mangga masak.
  2. Sedia 3 - sudu susu manis.
  3. Sedia 1 - mangkuk ais.
  4. Sedia 200 ml - susu segar.

2 Cara Membuat Aiskrim Mangga Lemak Manis

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Mangga Lemak Manis pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Masukkan semua bahan ke dalam blender. Kecuali setengah biji mangga diketepikan (dipotong dadu untuk topping).
  2. Blend hingga hancur seperti yang kita nak. Nak minum sebagai jus pun boleh. Tambah sedikit air sebab bahan ni pekat. Masukkan dalam bekas jika nak bekukan sebagai aiskrim. Taburkan potongan dadu mangga tadi. Bekukan sekurangnya 2 jam. Setelah itu boleh lah nikmatinya!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Mangga Lemak Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!