Home

Resepi Aiskrim Mcflurry Simple Enak 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim Mcflurry Simple di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Mcflurry Simple yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Mcflurry Simple - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim Mcflurry Simple

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Mcflurry Simple ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - whipping cream.
  2. Sedia 1 1/2 cawan - susu pekat (Aznie bubuh 1 cawan je).
  3. Sedia - Flavour (optional).
  4. Sedia 1 - pek Oreo (buang cream dan ketuk-ketuk bagi hancur).
  5. Sedia 1/2 cawan - horlicks.
  6. Sedia 1/2 cawan - chocolate chips.

7 Cara - Cara Aiskrim Mcflurry Simple

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Mcflurry Simple pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Cara ~Basically 2 bahan je yang asas nya, tapi nak lagi sedap boleh lah tambah flavour ikut citarasa masing2.
  2. ~First sekali, masukkan secawan whip cream yang sejuk (bukan keras, dan bukan suhu bilik), masukkan susu pekat dan esen vanilla..
  3. ~Next, gunakan hand mixer/ mixer stand dan mix dalam 5-7 min sampai stiff peak (texture macam sabun, bila angkat tu tak jatuh balik).
  4. ~Dah siap bancuhan, masukkan dalam bekas. Asingkan sebab nak letak flavour lain2 kan.
  5. ~Bagi yang nak letak oreo, pecahkan dulu bagi hancur. Saya guna lesung batu je hehe 😅 Lepastu ikut lah nak letak apa lagi dalam aiskrim. Saya letak chocolate chips dengan horlicks+milo. Depends on your creativity(Aznie buat 2 flavour, satu rambah oreo.. satu lagi tambah coklat emulco juga coklat rice).
  6. ~Sejukkan dalam bahagian freezer semalaman. Sebenarnya kalau makan terus pun dah sedap tapi tak berapa nak sejuk..
  7. ~Dannnnn dah siappp! Boleh lah setakat nak satisfy craving sikit2. Mudah, jimat duit dan masa 😁.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Mcflurry Simple ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!