Home

Resepi Blueberry Ice Cream Enak 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Blueberry Ice Cream di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Blueberry Ice Cream yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Blueberry Ice Cream - resepipouler.com

8 Ingredients of Resepi Blueberry Ice Cream

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Blueberry Ice Cream ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 400 gm - Blueberry.
  2. Sedia 100 gm - Gula pasir.
  3. Sedia 1 - Sdb Lemon Jus.
  4. Sedia 200 gm - Greek yogurt.
  5. Sedia 250 ml - Whipping Cream Sejuk.
  6. Sedia - 👉 Garnish.
  7. Sedia - Blueberry.
  8. Sedia Daun - Mint.

6 Cara Penyediaan Blueberry Ice Cream

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Blueberry Ice Cream pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Sediakan semua bahan-bahan.
  2. Cuci bersih Blueberry..
  3. Satukan blueberry,gula pasir dan lemon jus Kedalam Blender, Kisarkan sebentar. Kemudian tuangkan ke dalam Milk Pan,Dan Masak di atas api Kecil sambil Terus diaduk,masak sampai mendidih. Tutup api dan biarkan sejuk..
  4. Pukul Whipping Cream Sejuk sehingga Soft peak..
  5. Satukan blueberry Yang dimasak tadi dengan Whipping, Dan masukan juga Greek yogurt, kaupkan hingga sebati. Tuangkan adunan Blueberry Ice Cream Kedalam Loyang /Bekas dan ratakan. Simpan Ice Cream Kedalam Freezer selama 8 jam/semalaman..
  6. Blueberry Ice Cream Sedia untuk dihidang. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Blueberry Ice Cream ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!