Home

Resepi Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma - resepipouler.com

10 Bahan - Bahan Resepi Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 150 gm - Raspberry Frozen.
 2. Sedia 200 gm - Strawberry Frozen.
 3. Sedia 50 gm - Blueberry Frozen.
 4. Sedia 50 gm - BlackBerry Frozen.
 5. Sedia 200 ml - Susu Segar.
 6. Sedia 200 gm - Plain Yogurt.
 7. Sedia 100 ml - Simple Syrup.
 8. Sedia - Secukupnya Potongan Mangga.
 9. Sedia - Secukupnya Blueberry.
 10. Sedia - Secukupnya Raspberry.

4 Cara Memasak Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Sediakan semua bahan-bahan.
 2. Masukkan semua bahan kedalam Blender Kisarkan sampai halus, kemudian masukkan beberapa potongan mangga atau blueberry kedalam masing-masing acuan POPSICLES,dan tuangkan Smoothie. Simpan di dalam freezer selama 8 jam atau semalaman..
 3. Mix Berries Smoothie POPSICLES Sedia untuk dihidang. Yammiii 🤤🤤🤤.
 4. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Mix Berries Smoothie POPSICLES#PhopPercuma ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!