Home

Resepi Wanpaku Sando (Sandwich) Mudah 11 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Wanpaku Sando (Sandwich) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Sando (Sandwich) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. The word Wanpaku is often used to describe an energetic and mischievous or a cheeky person. Meet the newest and hottest style of sandwich from Japan - Wanpaku Sandwich or Wanpaku Sando for short. Stuffed with colorful vegetables and layering.

Wanpaku Sando (Sandwich) - resepipouler.com These solid Japanese sandwiches present endless. These solid Japanese sandwiches present endless possibilities! Probably one of the most epic sandwiches I've ever made.

14 Bahan - Bahan Resepi Wanpaku Sando (Sandwich)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Sando (Sandwich) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 keping - roti Gardenia.
  2. Sedia 1 - biji telur ayam.
  3. Sedia 1 keping - daging burger (Jenama Dara).
  4. Sedia 1 keping - tempe dihiris besar.
  5. Sedia - Beberapa helai daun Salad.
  6. Sedia - Setengah biji lobak merah dihiris lebar.
  7. Sedia - Setengah biji timun jepun dihiris lebar.
  8. Sedia - Setengah lada benggala dihiris nipis.
  9. Sedia - Setengah biji bawang holland dipotong bulat.
  10. Sedia - Setengah biji tomato dipotong bulat.
  11. Sedia - Sos Roasted Sesame (jenama Kewpie).
  12. Sedia 1 - paket kecil Sos mayonis (jenama Lady's Choice).
  13. Sedia 2 - sudu besar Sos Pedas Korea Adabi.
  14. Sedia 2 keping - keju cheddar.

Meet the newest and hottest style of sandwich from Japan - Wanpaku Sandwich or Wanpaku Sando for short. Stuffed with colorful vegetables and layering ingredients, these solid Japanese sandwiches. Wanpaku Sandwich atau Wanpaku Sando merupakan cara terbaharu orang di Jepun mengamalkan diet yang sihat. Bila lihat sahaja rupa Wanpaku Sandwich ini.

11 Cara Memasak Wanpaku Sando (Sandwich)

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Sando (Sandwich) pula. Simple saja cuma 11 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan Sandwich.
  2. Goreng telur mata dan tempe. Daging burger digoreng dengan menggunakan air fryer selama 15 minit dalam suhu 195 darjah.
  3. Sos mayonis dan Sos Pedas Korea dicampurkan sekali untuk dijadikan Sos Mayonis Pedas.
  4. Bagi memudahkan cara untuk membungkus sadwich, letakkan cling wrap di atas dulang..
  5. Untuk lapisan yang pertama. Sapukan roti dengan mentega dan susunkan sayur dimulakan dengan salad, hirisan timun, hirisan lobak merah, hirisan lada benggala..
  6. Letakkan hirisan tempe dan curahkan sos Roasted Sesame di atas bahan-bahan tersebut.
  7. Bagi lapisan kedua. Roti disapu marjerin di kedua belah permukaan. Letakkan hirisan tomato dan bawang. Curahkan sos mayonis pedas di atasnya. Kemudian diletakkan telur mata..
  8. Letakkan kepingan keju dan kepingan daging burger di atas permukaan telur. Letakkan lagi sos mayonis pedas. Dan tutup lapisan roti.
  9. Balut roti dengan cling wrap dengan kemas dan ketat..
  10. Kemudian, balut roti yang telah dibungkus cling wrap dengan baking paper atau kertas yang menarik. Pastikan di balut dengan kemas dan padat..
  11. Akhir sekali, roti yang telah dibalut kemudian di potong setengah dengan pemotong roti. Siap untuk dimakan. Boleh dihidang bersama jejari kentang..

Wanpaku Sandwich merupakan sandwich gaya Jepun yang sihat dan mengenyangkan. Untuk satu saiz hidangan Wanpaku Sandwich ini, anda pasti akan rasa kenyang untuk jangka masa yang. #sandwich #tasty #wanpaku #meal #lunch. Tasty and juiicy steak sandwich by Gordon Ramsay. Balut sandwich wanpaku dengan plastic pembungkus dengan kemas dan potong kepada dua bahagian. Wrap the wanpaku with plastic wrap nicely and cut into two part.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Sando (Sandwich) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!