Home

Cara Membuat Tau Fu Fa Homemade Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tau Fu Fa Homemade di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tau Fu Fa Homemade yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tau Fu Fa Homemade - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Tau Fu Fa Homemade

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tau Fu Fa Homemade ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kotak - besar air soya.
  2. Sedia 1/2 - agar agar tali.
  3. Sedia 5 - sudu gula merah.
  4. Sedia 5 - sudu gula putih.
  5. Sedia 2 cawan - air.

3 Cara - Cara Tau Fu Fa Homemade

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tau Fu Fa Homemade pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masak agar2 dengan 1 cawan air, setelah jernih masukkan 1 kotak susu soya.
  2. Masak sehingga sedikit mendidih.
  3. Untuk buat gula merah, masak gula merah dan putih bersama 1 cawan air, bila dah larut, air gula bole disiram ke dalam taufufa.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tau Fu Fa Homemade ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!