Home

Cara Memasak Simple Syrup Sedap 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Simple Syrup di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Simple Syrup yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Simple Syrup - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Simple Syrup

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Simple Syrup ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 500 gm - Gula pasir.
  2. Sedia 500 gm - Air.
  3. Sedia 2-3 Helai - Daun Pandan diikat.

3 Cara Memasak Simple Syrup

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Simple Syrup pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan semua bahan.
  2. Satukan semua bahan didalam periuk,Rebus di atas dapur gas dengan menggunakan api kecil, kacau sekali sekala. Rebus hingga mendidih. Dan biarkan ianya mendidih selama 7-10 Minit, hingga akan pekat. Tutup api dan biarkan sehingga Sejuk..
  3. Setelah Simple Syrup betul-betul Sejuk, Masukkan Kedalam botol Steril, tutup rapat dan simpan di dalam peti Ais, untuk di gunakan bila-bila masa. Simple Syrup ini bisa Tahan berbulan-bulan. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Simple Syrup ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!