Home

Cara Memasak Sirap Bandung Cincau Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap Bandung Cincau di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Bandung Cincau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Sirap Bandung Soda feat Cincau Baha-bahan : - sirap - susu cair - ais krim soda - cincau - gula *PEMBETULAN : sirap perlu diletakkan sedikit sahaja Selamat. Merupakan salah satu platform media yang akan sentiasa memaparkan isu-isu terkini berkenaan dengan isu sosial, politik, agama Sirap bandung, atau air bandung adalah nama dari minuman populer di Malaysia, Singapura dan Brunei. Minuman ini terdiri dari susu kental dibumbui sirup mawar yang memberikan warna merah muda.

Sirap Bandung Cincau - resepipouler.com Masukkan cincau hitam dan es batu ke dalam gelas saji. Cara menyediakan : Bancuhkan sirap dalam air yang sudah dimasak. Kemudian masukkan cincau yang sudah dipotong cincang ke dalam air sirap bandung tadi dan kacau.

6 Ingredients of Resepi Sirap Bandung Cincau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Bandung Cincau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 sudu besar - Sirap Mawar (Marjan).
  2. Sedia 500 ml - Susu Penuh Krim/Susu mentah/Susu.
  3. Sedia 100 ml - Susu Pekat Manis.
  4. Sedia 100 gm - Cincau (dipotong dadu).
  5. Sedia Secukup rasa - Air sejuk.
  6. Sedia Secukup rasa - Ais batu.

Bahannya simple saja dan cara untuk. @rasautara: "Bandung + Cincau πŸ₯€ #bestnya #rasautara #iamthirsty #haus #bandung #sirap #cincau". Quench your thirst during iftar with this sweet and creamy pink drink. Turn it into Soda Bandung by adding ice cream soda and cincau. Cara Buat Air Sirap Bandung Cincau.

4 Cara Memasak Sirap Bandung Cincau

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Bandung Cincau pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Masukkan ke dalam jag/teko, sirap bunga mawar, susu, susu pekat manis, dan air, kemudian kacau sehingga rata.
  3. Masukkan cincau, dan ais.
  4. Taddaaaaa.... sudah sedia Sirap Bandung Cincau. Sangat senang dan mudah kan. Nikmatilah.....😘😘😘.

Cara buat Air sirap bandung soda POWER dan tidak berketulΒ². Minuman ini juga dikenali sebagai 'Michael Jackson' kerana kombinasinya yang. Bandung, sirap bandung, or air bandung is a drink popular in Southeast Asia and Indian subcontinent, notably in India, Malaysia, Singapore and Brunei. It consists of evaporated milk or condensed milk flavoured with rose syrup (rose cordial), giving it a pink colour. Sirap bandung is loved by many Malaysians and Singaporeans for its taste, color and refreshing quality.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Bandung Cincau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!