Home

Resepi Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sirap Bandung Soda 
#maratonraya
#minuman - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 botol - F&N soda.
  2. Sedia 4-5 - sudu besar kordial sirap.
  3. Sedia 1/2 tin - susu cair.
  4. Sedia - Ais secukupnya.

3 Cara - Cara Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Letak ais dalam jag, hampir penuh..
  2. Masukkan sirap dan tuang air soda F&N sampai penuh jag..
  3. Isi susu cair dan kacau sebati. Ok siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Bandung Soda #maratonraya #minuman ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!