Home

Resepi Sirap bandung Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap bandung di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap bandung yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Merupakan salah satu platform media yang akan sentiasa memaparkan isu-isu terkini berkenaan dengan isu sosial, politik, agama Sirap bandung, atau air bandung adalah nama dari minuman populer di Malaysia, Singapura dan Brunei. Minuman ini terdiri dari susu kental dibumbui sirup mawar yang memberikan warna merah muda. Video Abg Mesum Jilbab Memek Bandung Ngentot.

Sirap bandung - resepipouler.com Bandung, sirap bandung, or air bandung is a drink popular in Southeast Asia and Indian subcontinent, notably in India, Malaysia, Singapore and Brunei. It consists of evaporated milk or condensed milk flavoured with rose syrup (rose cordial), giving it a pink colour. Bahannya simple saja dan cara untuk.

4 Bahan - Bahan Resepi Sirap bandung

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap bandung ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Sirap kordial.
  2. Sedia tin - Susu.
  3. Sedia - Air.
  4. Sedia - Ais.

Sirap Bandung is a favorite of many people in Malaysia, Singapore and Brunei not just because of its taste, but also because to it is refreshing and possesses a striking pink color. Rasa nyaman dengan minuman sirap bandung soda yang nampak mudah tapi kalau tidak kena Siap sirap bandung soda dan perlu disimpan didalam bekas yang tertutup kerana tidak mahu. Terutama dinikmati pada cuaca panas atau semasa. Sejak lama terkurung dekat rumah ni kekadang rasa teringin nak minum air sedap-sedap kan?

5 Cara Membuat Sirap bandung

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap bandung pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Mula kita masukkan sirap 2sudu.
  2. Masuk kan susu tin secukup rasa keinginan kemanisan nya.
  3. Masukkan air dan kemudian kacau sehingga sebati.
  4. Masukkan ais agaran kesejukan yang di ingin kan.
  5. Taraaa da siap untuk di hidang selamat mecuba.

Mana peminat sirap bandung soda bolehlah cuba buat sendiri. Simple je guna resepi ni… Bandung or Sirap Bandung is a sweet drink that is popular in Malaysia, Singapore and Brunei. Bandung is a mix of condensed milk and rose syrup (which gives it its distinctive pink colour). View all videos from Sirap Bandung. E-liquid ingredients: propylene glycol, vegetable glycerin, flavourings, nicotine.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap bandung ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!