Home

Cara Membuat Sirap Bandung Laici Cik Rose Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap Bandung Laici Cik Rose di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Bandung Laici Cik Rose yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sirap Bandung Laici Cik Rose - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Sirap Bandung Laici Cik Rose

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Bandung Laici Cik Rose ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - jug Ais.
  2. Sedia - I tin Laici.
  3. Sedia 1 botol - kecil Air Soda F&N.
  4. Sedia 1/2 tin - Susu pekat.
  5. Sedia 1/2 - jug Air Suam.
  6. Sedia 1 - sudu Pewarna Merah.

3 Cara - Cara Sirap Bandung Laici Cik Rose

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Bandung Laici Cik Rose pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bahan utama.
  2. Masuk ais dalam jug. Bancuh air suam bersama susu pekat, pewarna dan kacau biar susu betul-betul sejuk. Tuang air bandung kedalam jug berisi ais. Kacau sebati..
  3. Kemudian masukkan air soda F&N dan kacau sebati. Masukkan laici dan kacau lagi. Siap untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Bandung Laici Cik Rose ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!