Home

Resepi Sirap Limau Kasturi Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap Limau Kasturi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Limau Kasturi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sirap Limau Kasturi - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Sirap Limau Kasturi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Limau Kasturi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sb pati sirap.
  2. Sedia 4 - biji limau kasturi.
  3. Sedia 4 - sb gula.
  4. Sedia 2 helai - daun pandan.
  5. Sedia 4 cawan - air (secukupnya).
  6. Sedia - Ais kiub secukupnya.

3 Cara Penyediaan Sirap Limau Kasturi

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Limau Kasturi pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan.
  2. Masukkan 2sb pati sirap(ikot citarasa nak pekat mana). Gula, daun pandan dan 2cwn air. Didihkan dan biarkan sejuk..
  3. Tuang dalam gelas separuh. Perahkan [email protected] limau kasturi. Isi ais batu penuh. Sirap limau kasturi is done!!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Limau Kasturi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!