Home

Resepi Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - buah kabung.
  2. Sedia 1 cawan - air panas.
  3. Sedia 1/3 cawan - gula.
  4. Sedia 2 - sudu kecil sirap rose.
  5. Sedia 1 helai - daun pandan - disimpul.

3 Cara Memasak Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Cuci bersih buah kabung..
  2. Dalam periuk masukkan air panas, gula, daun pandan dan sirap rose masak hingga gula hancur..
  3. Masukkan buah kabung masak buah kabung hingga lembut. Tutup api biarkan sejuk sedia dinikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Manisan Halwa Buah Kabung Sirap Rose ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!