Home

Cara Membuat Air Mangga Sirap Ros Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Mangga Sirap Ros di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Mangga Sirap Ros yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jom try resipi Sirap Pandan ni! Original air sirap bandung hanya memerlukan sirap ros yang bergula dan susu cair (atau evaporated. AIR BLUE LEMON SODA / AIR OCEAN BLUE

Air Mangga Sirap Ros - resepipouler.com Agar Agar Sirap Ros Oleh: Azie Kitchen. The Air Sirap Ros or Rose Syrup Drink is a popular drink amongst both children and adults alike. When you go to a stall, apart from plain water, the next cheapest drink to order will be air sirap.

3 Ingredients of Resepi Air Mangga Sirap Ros

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Mangga Sirap Ros ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 150 ml - air Mangga Premium Fruit Drink (Pran).
  2. Sedia 2 - sudu besar Sirap Ros (F&N).
  3. Sedia 1 - ketul ais.

You can't go wrong with this drink when you place an order. Selalunya air sirap antara menu popular setiap kali hari raya. Tapi, apa kata kita ubah sedikit air sirap anda itu. Tapi resipi yang nak dikongsikan kali ini bukan sirap bandung biasa je.

3 Cara Penyediaan Air Mangga Sirap Ros

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Mangga Sirap Ros pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan 150gm air Mangga ke dalam bekas air..
  2. Masukkan 2 sudu besar kordial Sirap. Kacau..
  3. Masukkan ais dan air tadi ke dalam gelas. Siap..

Kalau nak kasi power, campur dengan soda. Memang tak berhenti minum tetamu yang datang nanti. Zaman dulu-dulu agar-agar sirap ros atau dipanggil lengkong ni memang jadi menu 'wajib' di majlis kenduri kendara. Bila mendidih dan pastikan semua agar- agar sudah larut, baru masukkan gula dan. Demam kuning atau 'jaundice' adalah perkara biasa yang berlaku pada bayi.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Mangga Sirap Ros ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!