Home

Resepi Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 Enak 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Nenas+Markisa+Lemon
#maratonRaya
#minuman
#minggu2 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - biji nenas.
  2. Sedia 1/2 - biji Lemon.
  3. Sedia 1-2 - biji markisa.
  4. Sedia - Air gula secukup rasa.
  5. Sedia - Cordial lemon hijau.

1 Cara - Cara Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Blender 1/2 biji nenas, kemudian ditapiskan untuk mengambil jus nenas sahaja. Kemudian masukkan cordial lemon hijau kedalam gelas beserta ais batu. Setelas itu curahkan jus nenas kedalam gelas tersebut dan masukkan biji markisa yang dibelah buahnya itu. Perah sehiris lemon. Siap untuk diminum.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Nenas+Markisa+Lemon #maratonRaya #minuman #minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!