Home

Resepi Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) - resepipouler.com

7 Bahan - Bahan Resepi Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 2 - bj lemon.
 2. Sedia - Buah nenas dalamtin.
 3. Sedia Daun - mint (pudina).
 4. Sedia 4 sudu makan - gula pasir (atau ikut keperluan).
 5. Sedia 500 ml - air mineral.
 6. Sedia - Air buah nenas dalamtin.
 7. Sedia - Kiub ais.

4 Step by Step Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman)

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Perah lemon dan tapis airnya..
 2. Campurkan bersama bahan2 yg lain kecuali daun mint..
 3. Tuang ke dalam gelas dan tambahkan daun mint..
 4. Siap dinikmati ❤.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Lemon Mint & Pineapple #(Maraton Raya - Minuman) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!