Home

Resepi Jus Nenas Fresh Mudah 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Nenas Fresh di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Nenas Fresh yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Nenas Fresh - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Jus Nenas Fresh

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Nenas Fresh ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji nenas yg besar.
  2. Sedia 4 - senduk gula.
  3. Sedia 5 liter - air.

7 Cara - Cara Jus Nenas Fresh

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Nenas Fresh pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Kupas nenas dan buang mata nenas..
  2. Potong potongkan nenas dan masukkan kedalam pengisar.Buluh nenas buang ye.Jangan di ambil.Kemudian perehkan airnya.Buat sedikit sedikit sehingga habis..
  3. Kemudian masukkan gula dan kacau hingga sebati..
  4. Ambil cawan dan ais.
  5. Kemudian boleh la diminum.
  6. Lebihan jus tadi kita simpan dalam peti ais.Sedap minum sejuk sejuk..
  7. Selamat mencuba.Mudah dan ringkas.Ikhlas dari saya yatie fy.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Nenas Fresh ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!