Home

Resepi Air Nenas Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Nenas di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Nenas yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Nenas - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Air Nenas

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Nenas ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/4 - potongan nenas.
  2. Sedia 1 - mangkuk Ais.
  3. Sedia 6 - sudu besar gula perang.
  4. Sedia 5 - kuntum bunga cengkih.
  5. Sedia 1 Liter - air.

2 Cara Memasak Air Nenas

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Nenas pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Masukkan air, nenas yang telah dipotong kecil, gula perang, bunga cengkih. Bila mendidih boleh disediakan bersama ais ketul.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Nenas ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!