Home

Resepi 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jasuke Double Cheese adalah jajanan favorit anak yang rasanya agak berbeda dengan jasuke kebanyakan. Disini rasa jasukenya akan lebih creamy dan jika. Ini dia jajanan favorit tua dan muda.

🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE - resepipouler.com Gurihnya keju dan jagung ditambah dengan rasa susu yang manis. Jasuke yang namanya ada vibe Jepang-nya ini adalah makanan berbahan dasar jagung. Jasuke apa sih, jagung, susu, dan keju.

5 Ingredients of Resepi 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 gm - Jagung Manis.
  2. Sedia 600 ml - Air Untuk merebus.
  3. Sedia 3 Sudu Makan - Susu pekat.
  4. Sedia 20 gm - Butter.
  5. Sedia 50 gm - Keju Cheddar di parut.

Jasuke atau jagung susu keju merupakan jajanan yang berasal dari daerah Jawa Barat dan sekitarnya. Saat ini jasuke menjadi cemilan yang sangat favorit dikalangan remaja maupun anak-anak karena rasanya yang enak. Jasuke atau jagung-susu-keju hangat memang selalu menggoda untuk disantap. Daripada selalu beli di luar, ayo bikin sendiri saja dengan resep yang super mudah dan praktis berikut.

7 Cara Membuat 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Didihkan air didalam Periuk.
  3. Masukkan Jagung,tutup, dan Rebus jagung selama 5 Minit.
  4. Setelah 5 Minit,tutup api, kemudian tapis..
  5. Satukan Kedalam bekas/mangkuk, Jagung rebus, butter, dan susu pekat,kacau rata, dan Masukkan sebahagian Keju parut,kacau rata. Hidangkan Jagung Susu Cheese dengan Taburan Keju di atasnya. Hidangkan Hangat..
  6. Tarraaa..... Jagung Susu Cheese Ready to serve. Yummy 🤤🤤🤤.
  7. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Jasuke atau Jagung Susu Keju hangat adalah makanan khas Jawa Barat yang memang selalu menggoda untuk disantap. Selain enak, jajanan ini juga gampang untuk dibuat sehingga jasuke cocok untuk dijadikan sebagai camilan enak di saat sore hari kala bersantai. Cuma empat bahan saja membuat resep jagung susu keju yang lezat. Yuk, buat dengan resep jasuke berikut. Jasuke, Jagung Susu Keju, Resep dan Foto: @amelia.rizky_ (IG). resep jasuke jagung susu keju dan cara membuat jasuke jagung susu keju homemade lengkap bahan-bahan dan proses pembuatan jagung kukus keju dan susu pedas.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi 🌽 Jagung 🥛 Susu 🧀Cheese/JASUKE ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!