Home

Resepi Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 1/2 cawan - Susu Krimer Coffe - matte.
  2. Sedia 4 cawan - Susu Segar.
  3. Sedia 1/4 cawan - Gula Kastor.
  4. Sedia 1 tin - Jagung (optional).
  5. Sedia 1 cawan - Serbuk Kopi 3 in 1 (optional).
  6. Sedia - Bahagian optional, boleh digantikan mengikut citarasa.

3 Step by Step Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Pukulkan sebati Krimer Coffe-matte, Gula dan Susu Segar. Gunakan pada kelajuan tinggi, hingga kembang..
  2. Masukkan jagung dan kacau sebati. Kemudian,sejuk bekukan..
  3. Tips untuk aiskrim lembut. Sejukkan separuh beku, kemudian keluarkan dan whisk semula aiskrim tadi. Baru sejuk bekukan semula..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Homemade - perasa kopi & jagung ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!