Home

Resepi Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) Sedap 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jagung itu selain dibuat berbagai macam makanan bisa juga di buat susu. Saya suka minuman ini, selain enak di minum manfaatnya juga banyak untuk kesehatan, susu jagung kaya akan vitamin E yang dapat menghaluskan dan mencerahkan kulit, dan vitamin B untuk menjaga kesehatan syaraf. A wide variety of jagung options are available to you Kueh Jagung is one of the easiest dessert to make.

Jagung Susu
(Corn in Vanilla Sauce) - resepipouler.com Jasuke adalah Jagung Susu Kecu yang belakangan sudah banyak ditemukan di depan Cemilan ini terdiri dari pipilan jagung manis empuk yang dicampur dengan susu kental manis, lalu ditaburi Kamu bisa mencicipi Butter Corn Ice Cream, yaitu jagung bakar dengan es krim rasa keju asli di ujungnya. Steaming duration of yellow hybrid corn and cold storage time of soycorn milk affected level preferences for viscosity but did not affect the level preferences for color and flavor of soycorn milk. Franchise Fresh Corn yang saat ini banyak terdapat di berbagai plaza, mall dan tempat-tempat strategis Jika ada pembeli datang baru kita masukin ke cup dan diberi keju, susu, saos dll.

9 Bahan - Bahan Resepi Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 8 - tongkol jagung.
  2. Sedia 1 tin - susu cair/freshmilk.
  3. Sedia 1 tin - air (guna tin susu 👆).
  4. Sedia 1/2 cawan - whipped cream @ boleh ganti dengan 2 sb tepung kastard dibancuh dgn air.
  5. Sedia 1/4 cawan - susu pekat.
  6. Sedia 1/2 cawan - gula (extrakan untuk lebih manis).
  7. Sedia 1 - @2 st esen vanila.
  8. Sedia 1/4 - st serbuk kayu manis.
  9. Sedia - Secubit garam.

Jika kita ingin memiliki usaha Snack Jagung Daily Fresh Cup Corn, kita dapat mengajukan applikasi via. Enak juga kalau dapat puding jagung dimakan pula dengan susu coklat. Lebih sedap puding jagung ini disimpan di dalam peti sejuk dan dimakan sejuk. Dalam periuk lain, masakkan air, susu cair, susu pekat dan gula, Kemudian masukkan tepung kastard.

4 Cara - Cara Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce)

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Kukus jagung sehingga masak..
  2. Sos vanila: Campurkan semua bahan2 lain dalam periuk. Masak dengan api perlahan dan sentiasa kacau supaya tidak berketul. Masak sehingga sos pekat dan mula adanya gelembung meletup2..
  3. Hidangkan bersama jagung kukus dilerai atau tongkol..
  4. P/s: untuk makan dgn jagung tongkol, Uchu suka sos yg pekat sedikit. Tapi untuk makan dgn jagung lerai Uchu suka sos yang sedikit cair..

Kena sentiasa kacau hingga mendidih sebab. Selagi jagung manis masih panas, segera campur dengan margarin. Harga jual jagung manis susu keju bisa dibilang sangat murah dan bisa terjangkau mulai dari anak - anak sampai dewasa. Ini sangat menentukan kwalitas untuk penjualan jagung susu keju agar memiliki rasa yang enak, sehingga orang akan ketagihan mengkonsumsi jagung susu keju milik kami. Susu nabati ini ialah seperti susu jagung yang diperlukan oleh orang - orang yang alergi terhadap susu sapi, susu Susu jagung manis yang tergolong sebagai minuman susu nabati ini memiliki rasa yang segar dan bisa menyehatkan tubuh siapa saja yang memakannya.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jagung Susu (Corn in Vanilla Sauce) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!