Home

Cara Membuat Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic Sedap 11 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic - resepipouler.com

11 Bahan - Bahan Resepi Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan Rebus / Boil.
 2. Sedia 10 - biji cardamom / buah pelaga.
 3. Sedia 6 ulas - bunga lawang / star anise.
 4. Sedia 2 inchi - halia di ketuk / diracik.
 5. Sedia 3 - tea bag Black Tea / 3 sudu besar black tea.
 6. Sedia 1-2 batang - cinnamon / kulit kayu manis.
 7. Sedia - Air 3 cup atau secukupnya.
 8. Sedia 2 - biji buah pala (optional).
 9. Sedia - Bahagian Selepas Sejuk.
 10. Sedia 3 - sudu besar santan / almond milk / heavy creme.
 11. Sedia - Lakanto / Stevia sebagai pemanis.

2 Cara - Cara Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Rebus bahagian Bahan Rebus selama 20 minit.
 2. Setelah sejuk sedikit, baru campurkan santan / almond milk / heavy creme. Jika tiada boleh campur susu pekat manis / susu cair / susu segar. Boleh panaskan kembali jika perlu.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chai Masala #PhoPbyLiniMohd Versi Ketogenic ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!