Home

Resepi TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili Mudah 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Favorite anak-anak suka part telur kuningnya ½ cook! Telur kicap cili api menu simple yang mudah disediakan dan sedap. Musim PKP ni tak payah nak masak menu susah-susah.

TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili - resepipouler.com Cili Kicap Ninie resipi warisan turun temurun dibawakan khas untuk anda! PagesBusinessesFood & BeverageFood Delivery ServiceCili Kicap Ninie. Bawang besar @ cili api @ cili hijau @ cili merah dihiris.

9 Ingredients of Resepi TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - biji telur.
  2. Sedia 2 cm - halia.
  3. Sedia 1 tsp - lada hitam.
  4. Sedia 2 tbsp - cili sos.
  5. Sedia 5 tbsp - kicap manis.
  6. Sedia 1 tsp - pes asam jawa.
  7. Sedia 1/2 cawan - air.
  8. Sedia 1 - biji bawang besar - potong bulat.
  9. Sedia - Garam - jika perlu.

Resipi PES CILI, kuah kicap & cara masak char kuay teow. Jumlahnya boleh ditambah jika nak char kuay teow yang berkuah. Pecahkan telur, padam api dan kacau laju-laju. INFO: Setiap kali buat set char kuay teow ni, masakan yang.

7 Cara Penyediaan TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Mula-mula,sediakan bahan.
  2. Kemudian,goreng telur dan letakkan di dalam pinggan..
  3. Tumbuk lumat lada hitam dan halia.Kemudian,panaskan sedikit minyak dan tumis bahan tumbuk ini.
  4. Masukan sos cili dan goreng sebentar..
  5. Tambahkan air dan masukkan kicap manis.Bagi mendidih dan mesra sebentar..
  6. Masukkan potongan bawang.Masak sebentar hingga kuah sedikit pekat.Kemudian tuangkan kuah cili kicap ini ke atas telur yang telah digoreng tadi.Taburkan sedikit daun bawang dan hirisan cili hidup sebagai hiasan.Sedia untuk dihidang..
  7. .

RESEPI TELUR MASAK KICAP SIMPLE DAN VIRAL!! *lauk bajet tapi superrr sedap. Ikan Bilis Cili Padi Garing Terbaik. Tak kisah telur goreng, telur mata, telur kicap dan lain-lain. Telur dapat dijadikan masakan siap saji yang pantas, kerana penyediaannya tidak leceh Resepi telur sedap yang patut anda cuba. Goreng telur sebiji pun boleh bertambah dibuatnya!

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi TELUR CILI KICAP MIL #PinkBoxCereal  #Cook4ShafVol2  #kicapdancili ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!