Home

Cara Memasak Puff Sardin Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Puff Sardin di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puff Sardin yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Do you love eating curry puff? It could be filling of beef, chicken, potatoes, sweet potatoes with dried shrimp paste ( it's called aru-aru, I will make it. Potong puff pastry atau roti prate ikut.

Puff Sardin - resepipouler.com Mudah sangat-sangat nak buat puff sardin ini. Hanya menggunakan puff pastry dan sardin tin sahaja sudah boleh dapatkan puff yang sangat nyaman. Resepi mudah ini dikongsikan oleh Maya Miera‎ di.

11 Bahan - Bahan Resepi Puff Sardin

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puff Sardin ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - bungkus roti pratha segera.
  2. Sedia 1 - biji kuning telur (hiasan).
  3. Sedia - Untuk Inti.
  4. Sedia 1 tin - sederhana sardin.
  5. Sedia 6 - tangkai cili kering (dikisar).
  6. Sedia 3 ulas - bawang putih (dikisar).
  7. Sedia 1/2 - inci halia (dikisar).
  8. Sedia 1 - biji bawang besar (dikisar).
  9. Sedia 1 - biji bawang merah besar (dihiris).
  10. Sedia 1 - sudu kecil gula.
  11. Sedia 1 - sudu kecil garam.

Puff Daging. * tiada kentang. tiada kari . kurang berminyak *. Kelas video ini akan mengajar membuat resepi Puff, Pizza PUff, Croissant, Danish, Cream Puff dengan panduan kelas yang sangat terperinci dengan video step by step. Nice kaya butter puff, sardin puff n chicken puff 😋. Chu qiong fan is so nice. Последние твиты от Puff (@PuffballsUnited).

4 Cara Penyediaan Puff Sardin

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puff Sardin pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan..
  2. Tumiskan cili kering,bawang merah,bawang putih dan halia yg telah dikisar. Tumis sehingga pecah minyak dan kemudian masukkan sardin tin bersama bawang merah yg telah dihiris. Lenyek-lenyekkan sardin. Perasakan bersama sedikit gula dan garam..
  3. Potong roti pratha segera kepada 4bahagian. Kemudian letakkan inti di tengah dan lipat dua..tekankan keliling roti pratha menggunakan sudu grafu. Pastikan tekan kuat agar bila kita bakar nanti puff tidak terbuka..
  4. Sapukan kuning telur di atas puff yg telah siap diletakkan inti. Kemudian bakar pada suhu 180° selama 20 minit. Siap untuk dihidang🤗.

Co-founder of InnerSloth (@innerslothdevs) Creator Puff Ретвитнул(а) InnerSloth. First time I've ever really been interviewed. It's weird to read your own. Karipap atau dalam bahasa inggris nya ialah curry puff, merupakan sejenis makanan pencuci Bahan utama karipap ialah adunan tepung dan pelbagai inti seperti ubi, sardin, kentang dan sebagainya. Resepi Sardin Roll - Sardin Roll memang kuih kegemaran saya.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puff Sardin ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!