Home

Resepi Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 Cepat 8 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Welcome to Delicious Healthy Food Channel today i am sharing with you guys how to cook yummy Sizzling Yee Mee super easy & fast. Sizzling Yee Mee Ingredients Yee Mee Mushroom Ayam Sawi vegetable Oyster sauce Kicap manis Kicap cair Maggi seasoning Lada putih Bawang putih Tepung jagung. Yee Mee Sizzling sangat mudah untuk disediakan , sesuai untuk individu yang sukakan mee yang berkuah.

Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 - resepipouler.com Put in yee mee, mustard leaf and pour over sizzling gravy. Sizzling yee mee senang dibuat dimana bahan-bahannya senang dicari. Jika anda tiada hot plate, anda tidak perlu risau kerana yang penting kuah tersebut kena padu, pekat dan likat. ++ SIZZLING YEE MEE ++ sumber: MyResepi.

14 Ingredients of Resepi Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 8 ulas - bawang putih (ditumbuk).
  2. Sedia 2 - inci halia (ditumbuk).
  3. Sedia 3 - tangkai cili merah.
  4. Sedia 500 gram - isi ayam.
  5. Sedia 4 - sudu besar sos tiram.
  6. Sedia 3 - sudu besar kicap cair.
  7. Sedia 3 - sudu besar kicap manis/ masin.
  8. Sedia 2 - kiub ayam.
  9. Sedia 6 - biji cendawan shitake (dipotong nipis).
  10. Sedia 3 - sudu besar tepung jagung (bancuh dengan 1 gelas air).
  11. Sedia 1 - peket yee mee.
  12. Sedia 1 - ikat sawi (dicelur).
  13. Sedia 1 - biji telur.
  14. Sedia 6 cawan - air.

Selain resepi sizzling yee mee, kami juga menulis resepi sedap dan mudah lainnya yang mendapat perkongsian ramai. Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Resipi Sizzling Yee Mee homemade yang sangat mudah, sedap dan boleh cuba masak sendiri di rumah tanpa guna hot plate. Selain daripada yee mee, resepi sizzling ni jugak boleh digunakan untuk di makan bersama mee kuning atau nasi.

8 Cara Memasak Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Tumbuk bawang putih dan halia hingga lumat. Panaskan minyak dan tumis sehingga naik bau..
  2. Kemudian masukkan isi ayam dan goreng. Seterusnya masukkan 6 cawan air..
  3. Masukkan sos tiram, kicap masin/manis, kicap cair ke dalam kuali..
  4. Masukkan kiub ayam dan hirisan cili merah..
  5. Seterusnya masukkan cendawan shitake yang telah dihiris nipis. (Tips: untuk mendapatkan tekstur cendawan yang lembut, rendam cendawan terlebih dahulu).
  6. Tuang bancuhan tepung jagung ke dalam kuali. Jumlahnya ikut kepekatan yang anda suka..
  7. Seterusnya, masukkan yee mee ke dalam kuali. Biarkan seketika sehingga mee menjadi lembut..
  8. Akhir sekali, masukkan sawi yang telah dicelur dan pecahkan telur. Tadaaa, siap untuk dihidang. Walla!.

Disebabkan terlalu minat makan sizzling ni, saya cuba pelajari cara masakannya. Put the Yee Mee in a plate, then pour the hot sauce slowly then, served. Dengan resepi mee sizzling mudah oleh saudari Eida Ilham ini, sesiapa pun boleh memasaknya di Bagi yang tak ada yee mee, boleh je guna mee kuning. Kalau tak ada juga, gunalah kuey teow, bihun. A wide variety of yee mee options are available to you, such as feature, processing type, and primary ingredient.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sizzling Yee Mee #phopbylinimohd #batch20 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!