Home

Resepi Healthy Homemade Fruit Popsicles Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Healthy Homemade Fruit Popsicles di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Healthy Homemade Fruit Popsicles yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Healthy Homemade Fruit Popsicles - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Healthy Homemade Fruit Popsicles

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Healthy Homemade Fruit Popsicles ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji kiwi (dihiris nipis).
  2. Sedia 3 - biji strawberi (dihiris nipis).
  3. Sedia 1 cawan - air.
  4. Sedia 2 - sudu madu lebah.

4 Cara Membuat Healthy Homemade Fruit Popsicles

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Healthy Homemade Fruit Popsicles pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan2..
  2. Buah kiwi dan strawberi dimasukkan ke dalam acuan ais krim..
  3. Madu lebah dicampurkan ke dalam air. Kacau sebati. Tuangkan ke dalam bekas ais krim yang berisi buah kiwi & strawberi..
  4. Sejukbekukan sehingga ais krim betul-betul beku. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Healthy Homemade Fruit Popsicles ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!