Home

Resepi My Beauty Drink Sedap 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi My Beauty Drink di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan My Beauty Drink yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

My Beauty Drink - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi My Beauty Drink

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat My Beauty Drink ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji ubi bit (beet root) saiz kecil.
  2. Sedia 3 - biji epal hijau.
  3. Sedia 2 - biji carrot.
  4. Sedia - Setengah inci halia.
  5. Sedia - Segenggam brokoli.
  6. Sedia - 1 btg celeri (kalau suka).

6 Cara Memasak My Beauty Drink

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat My Beauty Drink pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Basuh semua ramuan sebersihnya dan kupas kulit.
  2. Selepas kupas kulit potong buah mengikut kesesuain saiz blender atau mesin pembuat jus.. dan basuh lagi ye.. (sy mmg basuh 2 kali) blh jgk rendam dg air garam beberapa minit...
  3. Setelah basuh toskan seketika.
  4. Sedia untuk blend....
  5. Dan masuk la buah2 potong td dlm blender... kalau guna blender biasa blh tambah air atau ais semasa blend ya...
  6. Dah siap... sedia utk diminum.. blg perah sedikit lemon klu suka.. selamat mencubašŸ˜Š.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi My Beauty Drink ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!