Home

Resepi Teh Halba Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Teh Halba di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Halba yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. "Ramai orang cakap minum teh halba boleh kurus? Malaysia memang kaya dengan rempah ratus. Halba boleh diminum seperti minuman teh dan cara untuk meminumnya hanya mengambil satu sudu teh dan masukkan dalam cawan.

Teh Halba - resepipouler.com Halba juga ramuan tradisional meningkatkan nafsu lelaki dan wanita. Halba juga merupakan salah satu alternatif rawatan Kajian kecil ini menunjukkan bahawa ia lebih berkesan untuk mengambil halba sebagai teh atau campuran. Caranya ialah dengan mengamalkan teh halba yang bukan sahaja untuk orang dewasa tetapi juga buat kanak-kanak.

4 Bahan - Bahan Resepi Teh Halba

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Halba ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - air panas.
  2. Sedia 1 - sudu kecil halba yang telah disangai.
  3. Sedia 1 batang - serai (titik).
  4. Sedia 1 - inci halia diracip nipis.

Hmmm.rasa tenang betul selepas minum teh halba ni. Teh Halba + Madu. - Kurangkan ketagihan rokok dan dadah - Anemia. Halba boleh dibeli di kedai mamak atau dah di pek secara komersil dipasaraya. Salah satunya, jadikan minyak halba homemade.

3 Cara - Cara Teh Halba

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Halba pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Masukkan kesemua bahan dalam cawan yang mengandungi air panas. Biarkan seketika..
  3. Sedia untuk diminum panas-panas.

Halba untuk tujuan kecantikan ini biasanya mak-mak akan rebus dan minum airnya. Tapi tak salahpun sekali sekala kita pelbagaikan kegunaan halba ni. Halba (Arabic: حلبا‎) is the capital of Akkar Governorate in northern Lebanon, close to the border with Syria. The population in Halba is divided between Sunni Muslims, Greek Orthodox Christians. Ini sebahagian makanan yang kami paparkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Halba ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!