Home

Resepi Beauty Roses Tea Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Beauty Roses Tea di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Beauty Roses Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Beauty Roses Tea - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Beauty Roses Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Beauty Roses Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Segelas air kosong.
  2. Sedia - Sebatang serai.
  3. Sedia - Sehelai daun pandan.
  4. Sedia - Seinci halia.
  5. Sedia - Sekuntum bunga rose.
  6. Sedia 2 - kuntum bunga telang.
  7. Sedia 2 - biji limau kasturi.

3 Cara Penyediaan Beauty Roses Tea

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Beauty Roses Tea pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Basuh kesemua Bahan Bahan. Hiris halia, ketuk serai, potong daun pandan dan leraikan kelopak bunga rose..
  2. Renihkan sekejap bersama separuh gelas air. (Saya gunakan microwave sahaja dengan medium heat selama 3 minit).
  3. Campurkan air rebusan bersama separuh lagi air kosong Dan perah 2 biji limau kasturi, enak diminum sewaktu suam, boleh ditambah dengan madu sekiranya suka air yang manis Dan berkhasiat..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Beauty Roses Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!