Home

Cara Memasak Teh hijau Lemon Sedap 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh hijau Lemon di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh hijau Lemon yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Teh hijau akan lebih berguna bagi kesehatan, jika diminum dengan lemon. Para ilmuwan dari Amerika Serikat menemukan bahwa penambahan asam askorbat dan gula dengan teh hijau membantu tubuh. Perpaduan jahe, lemon, madu dan kayu manis kini bisa kalian nikmati dalam secangkir teh.

Teh hijau Lemon - resepipouler.com Cara diet dengan teh hijau dan jeruk nipis adalah sama seperti penggunaan teh hijau dengan buah lemon. Jeruk nipis berguna untuk membantu membakar lemak dan meningkatkan metabolisme tubuh. shutterstockilustrasi teh hijau, manfaat teh hijau bagi kesehatan. Id - Seperti kita ketahui bersama, bahwa manfaat teh hijau sangat bagus untuk meluruhkan lemak di tubuh.

5 Bahan - Bahan Resepi Teh hijau Lemon

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh hijau Lemon ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh hijau.
  2. Sedia 1 cawan - air panas.
  3. Sedia 1 - inci halia.
  4. Sedia 1/2 - biji perahan lemon.
  5. Sedia 1/2 - sudu madu.

Teh lemon akan membantu Anda dengan masalah ini. Teh lemon bisa membantu menjaga aktivitas insulin. Anda bisa menggunakan banyak teh seperti teh hijau, teh hitam, atau teh oolong. Salah satunya dengan masker teh hijau dan lemon.

3 Cara - Cara Teh hijau Lemon

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh hijau Lemon pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan.
  2. Rendam teh hijau dan halia didalam segelas cawan air panas. Biarkan seketika sehingga suam sedikit..
  3. Kemudian masukkan perahan lemon dan madu. Siap untuk diminum..

Teh hijau bisa terasa nikmat atau terlalu pahit saat diminum. Teh hijau nikmat diminum tanpa tambahan apa pun, tetapi Anda juga boleh menambahkan madu dan lemon sebagai perasa. Teh hijau memiliki banyak sekali kandungan antioksidan yang baik untuk wajah anda. Kandungan vitamin C yang terdapat pada lemon membantu untuk mencerahkan wajah. Teh hijau yang biasanya sudah dikemas dan dijual di toko atau supermarket memiliki jangka waktu artikel terkait: manfaat lemon dan madu untuk batuk - manfaat teh.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh hijau Lemon ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!