Home

Resepi Ayam Goreng Berempah HEXA Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng Berempah HEXA di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Berempah HEXA yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Masak Ayam Goreng Berempah Cara Mudah. Resipi Ayam Panggang Cajun Semudah ABC. Literally translated from Malay, ayam goreng berempah means 'spiced fried chicken'.

Ayam Goreng Berempah HEXA - resepipouler.com Ayam goreng berempah - hanya sepinggan nasi yang. Kaedah ini untuk mendapatkan ayam goreng yang rangup tapi berjus didalam. Pernah makan ayam goreng berempah yang sedap hingga menjilat jari?

4 Bahan - Bahan Resepi Ayam Goreng Berempah HEXA

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Berempah HEXA ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 12 potong - ayam.
  2. Sedia 2 - sb serbuk Ayam Goreng Berempah Hexa.
  3. Sedia 1 - sb tepung tempura.
  4. Sedia 1 - sb minyak masak.

Mesti sedap kalau dimakan dengan nasi putih panas panas. Resepi ayam goreng berempah ini sangat mudah. Tidak perlu pening kepala untuk memikirkannya. Selain itu, resepi ini juga tidak mempunyai sukatan.

4 Cara Penyediaan Ayam Goreng Berempah HEXA

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Berempah HEXA pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Gaul rata ke semua bahan bersama ayam.
  2. Perap 30 minit.
  3. Susun ayam di dlm air fryer. Setkan 180C, 20 minit. Setelah masak 10 minit, balik-balikkan ayam.
  4. Siap!! Sedia dihidangkan.

Resepi Ayam Goreng Berempah yang sangat sesuai dihidangkan bersama nasi minyak atau nasi lemak. Sedap juga jika dimakan bersama nasi putih yang panas begitu sahaja. Anak anak saya memang sukakan ayam goreng lebih lebih lagi ayam goreng berempah. Kalau tak ada lauk ayam, seolah tak ada lauk lah pada Hari ini, saya menyediakan ayam goreng berempah menggunakan resepi Nadz pula. Terliur sungguh bila tengok gambar yang Nadz tayangkan tempoh.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Berempah HEXA ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!