Home

Cara Membuat Burnt Cheese Cake Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Burnt Cheese Cake di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Burnt Cheese Cake yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Burnt Cheese Cake - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Burnt Cheese Cake

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Burnt Cheese Cake ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 250 g - cream cheese (suhu bilik).
  2. Sedia 1/2 cawan - gula.
  3. Sedia 1/2 cawan - whipping cream (suhu bilik) - berlabel merah (dairy).
  4. Sedia 2 - sudu besar tepung naik sendiri/tepung gandum.
  5. Sedia 2 - biji telur (suhu bilik).
  6. Sedia 1 - sudu besar perahan lemon (optional).

4 Step by Step Burnt Cheese Cake

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Burnt Cheese Cake pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Pastikan bahan-bahan berada pada suhu bilik..
  2. Masukkan bahan satu persatu. Mulakan dengan cream cheese, whipping cream, gula dan telur. Pukul hingga sedikit kembang..
  3. Tambahkan tepung dan perahan lemon. Perahan lemon untuk menambahkan power rasa cheese bila masa digabungkan 😍Pukul hingga sebati..
  4. Tuangkan dalam loyang size 7 inci. Sementara itu. Panaskan air fryer pada tetapan suhu 180 deg C. Masukkan loyang dan bakar selama 25 min. Kemudian kurangkan suhu dan sambung bakar selama 15 min..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Burnt Cheese Cake ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!